Suomalaiset luomukirsikkatomaatit

Meille kirsikatomaatin viljelyssä tärkeintä on positiivisesti erottuva aito tomaatin maku. Siksi viljelemme kirsikkatomaattilajikkeita, jotka maistuvat parhaimmalle. Lajike ei kuitenkaan ole ainoa makuun vaikuttava tekijä.

Makuun vaikuttavat myös kasvuolosuhteet ja viljelymenetelmät. Kirsikkatomaattimme kasvavat vapaasti luonnonmukaisella kasvualustalla, yhteydessä maapohjaan. Näin tomaatit saavat kaikki tarvitsemansa ravinteet täysin luonnollisesti. Lisäksi tomaatimme kypsyvät auringonvalossa, joka vahvistaa niiden luonnollista makua.

Pääasiallisesti kasvatamme punaista, oranssia ja mustaa kirsikkatomaattia. Kypsät tomaatit poimitaan ja pakataan käsin valmiisiin annosrasioihin.

 

Tiesitkö että…

  • Keskikesän auringon kypsyttämät tomaatit ovat kaikkein maukkaimpia. Syksyn lähestyessä maut mietonevat.
  • Luomutomaateissa on erityisen paljon terveyttä edistävää lykopeeniä. Lykopeeni on tomaatinkuoren luonnollinen väriaine. Lue Tohtori Tolosen kattava artikkeli lykopeenin ja tomaatin terveyhyödyistä
  • Myös kirsikkatomaatit tulee säilyttää yli 13 asteen lämmössä, tätä viileämmässä rakenne vetistyy ja maku heikkenee.
  • Huoneenlämmössä kirsikkatomaatit säilyvät noin viikon.

Luomukirsikkatomaattirasiat

Punainen luomukirsikkatomaatti

Klassinen valinta perinteisiin salaatteihin tai vaikka naposteltavaksi.

lassen luomu oranssi luomukirsikkatomaatti

Kesätomaatti

Kesän herkullisimmat kirsikkatomaatit

lassen luomu luomumix

Luomumix

Luomumix – jokainen tomaatti on yllätys