
Luomukurkku maistuu kurkummalle
Kurkku on vaativa vihannes, mitä tulee luomuviljelyyn. Se vaatii muun muassa enemmän lämpöä kuin tomaatit ja salaatit. Mutta oikeissa olosuhteissa ja luonnonmukaisena viljeltynä, kurkun maku voimistuu ja maistuu sille, mille kurkun kuuluukin maistua.
Hyvältä maistuva luomukurkku vaatii tasaiset kasvuolosuhteet ja tasaisen lämpötilan. Luomukurkkumme kasvavat vapaasti luonnonmukaisella kasvualustalla, yhteydessä maapohjaan ja suorassa auringonvalossa. Ihanteellisten olosuhteiden ansiosta luomukurkut maistuvatkin hieman kurkummalle kuin muut kurkut.
Kurkku on kesän kausituote
Ensimmäiset poiminnat suoritetaan noin kuukausi istutuksesta. Kun kasvuolosuhteet ovat kunnossa, sama kurkuntaimisto tuottaa kurkkuja läpi kesän, ilman että kasvualustaa tarvitsee vaihtaa. Luomukurkun pahimpia vihollisia ovat vihannespunkit ja ripsiäiset, joiden torjuntaan käytämme petopunkkeja.
Luomukurkkumme poimitaan ja pakataan käsin täysin biohajoaviin sekä kierrätettäviin, kotimaisiin Ecoplast-pusseihin.
Säilytys
- Luomukurkku säilyy parhaiten jääkaapin vihanneslokerossa.
Luonnonmukaiset kasvuolosuhteet sekä kesäaurinko tekevät luomukurkusta erityisen maukkaan.
Hiilijalanjälki
1 kpl: 0,24 kg/CO2e
1 kg: 0,96 kg/CO2e
- Yhden tuotteen painoksi on laskettu 250 g, koska kurkun pitää vähintään painaa sen verran. Normaalisti tuotettu kurkku painaa enemmän kuin 250 g.
- Luke 2019 raportin perusteella keskimäärin kurkun hiilipäästöt ovat 2,0 kg CO2 -ekvivalenttia /kg ja Lassen Luomu kurkun hiilipäästöt ovat puolta pienemmät.
Ravintosisältö
Ravintoarvoilmoitus per | 100 g | RI* |
---|---|---|
Energiaa | 100 kJ / 24 kcal | 1,2% |
Rasvaa | 0,2 g | 0,29% |
Rasvaa, josta tyydyttyneitä rasvoja | 0,05 g | 0,25% |
Hiilihydraattia | 2,4 g | 0,92% |
Hiilihydraattia, josta sokereita | 2,2 g | |
Sokeria | 1,4 g | 1,56% |
Ravintokuitua | 2,2 g | |
Proteiinia | 2 g | 4% |
Suola | 0,01 g | 0,17% |
* Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ / 2000 kcal). |